گزارش برگزاری نشست هم اندیشی انجمن
روز چهارشنبه 21 دی ماه 1401، نشست هم اندیشی انجمن علمی رفتار حرکتی و روان شناسی ورزشی ایران با موضوع ارزیابی عملکرد انجمن با رویکرد آینده نگری در رشته رفتار حرکتی و روان شناسی ورزش در تالار دکتر مهدی نمازی زاده دانشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه تهران برگزار شد. در این نشست که با حضور جمعی از اعضای هیأت مدیره انجمن، اساتید و دانشجویان برگزار شد، چالشها و موضوعات مهم رشته و ظرفیت های توسعه آن، از دیدگاه سخنرانان جلسه مطرح و به بحث گذاشته شد. جناب آقای دکتر مهدی نمازی زاده (ریاست محترم انجمن) و جناب آقای دکتر مهدی شهبازی (نایب رئیس محترم انجمن) هیأت رئیسه این نشست را بر عهده داشتند. ابتدای جلسه دکتر نمازی زاده ضمن خیرمقدم به حاضرین جلسه، با اشاره به گذشت 6 سال از تأسیس انجمن، فعالیت های این دوره را قابل قبول خواندند و از سوی دیگر، خواستار مشارکت و همراهی بیشتر خانواده رفتار حرکتی و روان شناسی ورزشی برای حل مسائل رشته شدند. دکتر نمازی زاده، با ذکر این نکته که فرهنگ فعالیت در انجمنهای علمی به عنوان یک فضای توسعه ای رشته همچنان با ضعف در میان اساتید و دانشجویان ما همراه است، تقویت آن را زمینه ساز پیشرفت رشته رفتار حرکتی و روان شناسی ورزشی دانستند. در ادامه، آقای دکتر شهبازی ، از عملکرد سه ساله هیأت مدیره دوم، گزارشی را به حضار ارائه نمودند و متأثر شدن فعالیتهای انجمن ناشی از اپیدمی کرونا را، یکی از عواملی دانست که برگزاری چنین نشست هایی را کمرنگ کرد.
آقای دکتر منوچهر قلخانی دانش آموخته دکتری رفتار حرکتی دانشگاه فردوسی مشهد و فعال در حوزه توانبخشی سالمندان، با بیان اینکه مسائل حرکتی و توانبخشی سالمندان در حیطه سلامت، باید مورد توجه ویژه ای قرار بگیرد، غفلت از این امر مهم را به ضرر جامعه دانست. ایشان استفاده از ظرفیت های رشته برای بهبود عملکرد حرکتی سالمندان با همکاری نهادهای مختلف را، جزء اهدافی دانستند که انجمن بتواند در خصوص آن، برنامه ریزی ویژه ای داشته باشد. آقای دکتر حسن کردی فعال حوزه رشد حرکتی کودکان و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد نیز با گزارش مدلهای ارائه شده از نتایج تحقیقات پژوهشی در مورد علل عدم فعالیت حرکتی سالمندان، طرح باشگاه های بازی و ورزش مشترک کودک و سالمند را یکی از راه های افزایش سطح فعالیت سالمندان در کنار سلامت روانی آنان برشمرد.
آقای مهدی ملازاده، دبیر انجمن علمی دانشجویی رفتار حرکتی و روان شناسی ورزشی دانشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه تهران نیز با اشاره به شروع فعالیت این شاخه دانجشویی انجمن در دانشگاه تهران، برنامه ریزی برای مهارت آموزی دانشجویان رفتار حرکتی و روان شناسی ورزش را یک نیاز مهم برشمردند و از مسئولین و اساتید رشته خواستند که دانشجویان را برای کسب تجربۀ عملی، در باشگاه ها و کلینیک های مشاوره و روانشناسی مساعدت نمایند.
سرکارخانم دکتر سارا باقری از اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان نیز با توجه به ظرفیت دانشگاه فرهنگیان برای تربیت معلمان مدارس در رشته آموزش تربیت بدنی، خواستار توجه بیشتر به فارغ التحصیلان این دانشگاه و استفاده از تجربه عملی آنان در طول تحصیل، برای اجرایی کردن اهداف انجمن در سطح آموزش و پرورش شد. دکتر سارا باقری در بخش دیگری از سخنان خود با ذکر این نکته که نشریه دانشگاه فرهنگیان در حیطه آموزش تربیت بدنی، باید به متخصصین این رشته در رشته رفتار حرکتی سپرده شود، خواستار حمایت معنوی و ورود انجمن در ایجاد تغییرات در این نشریه و ادامه فعالیت آن شدند.
آقای دکتر شهابی کاسب از اعضای هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در سخنان خود برگزاری کرسی های آزاد اندیشی را برای گفتگوی بیشتر جامعه رفتار حرکتی و روان شناسی ورزش ، ضروری و مهم دانستند. همچنین، با طرح این موضوع که در حاضر برخی دانشگاهها بر اساس نیازسنجی خود، دانشجویان را در رشته های مختلف پذیرش می کنند، این روش را برای افزایش بدون هدف تعداد فارغ التحصیلان رشته، قابل بررسی و مورد حمایت قرار داد.
در ادامه، آقای میلاد اسماعیلی دانش آموخته ارشد روان شناسی ورزش، نسبت به کسب مهارت و توانایی دانش آموختگان این رشته در دوران تحصیل برای فعالیت در حوزه روان شناسی ورزش انتقاد کرد. ایشان مسیر کسب مجوز از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره ایران را برای فارغ التحصلان روان شناسی ورزش بدون گذراندن دوره های تخصصی – عملی که امکان کسب آن، در طول دوره تحصیل در دانشگاه وجود ندارد، تقریبا غیر ممکن دانست. با این وجود، آقای دکتر شهبازی عدم استفاده و مطالبه فارغ التحصلان روان شناسی ورزش از تفاهم به وجود آمده انجمن با سازمان نظام روان شناسی و مشاوره را نقدی به دانش آموختگان این حوزه دانست.
آقای دکتر متشرعی از اعضای هیأت علمی دانشگاه بهشتی نیز به تغییر سرفصل دروس با هدف افزایش دانش کاربردی دانشجویان اشاره کردند. هم چنین، آقای دکتر سیاح استاد دانشگاه علوم پزشکی کاشان، استفاده از مشاوران ورزشی در حوزه سلامت عمومی را در خانه های بهداشت مطرح نمودند و رویکرد وزارت بهداشت را به عنوان متولی سلامت جامعه در استفاده از ظرفیت های علمی و کاربردی حوزه ورزش و فعالیت بدنی، مورد نقد قرار دادند. در پایان جلسه، آقای دکتر شهبازی ضمن قدردانی از حضور دانشجویان و اساتید محترم در این جلسه، برگزاری مجمع عمومی انتخابات هیأت مدیره را در اولین فرصت اعلام نمودند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.